Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایران آنلاین، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: وقتی حکمرانان و مردم هماهنگ عمل کنند و حاکم به خیر جامعه بیندیشد و مردم هم برای حل مشکلات از خود استقامت نشان دهند موجب بقای دولت و جامعه صالح خواهد شد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب روز سه شنبه - اول شهریورماه - در محفل انس و معارف قرآن در جمع کارکنان مجموعه حج و زیارت با گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، سالروز شهادت امام سجاد (ع) را تسلیت گفت و با استناد به سخنان آن حضرت به تبیین حقوق متقابل حاکمان و مردم نسبت به یکدیگر و آثار مفید آن پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت در تشریح حق جامعه و مردم نسبت به حاکم به حدیث «فان تعلم انهم صاروا رعیتک لضعفهم و قوتک، فیجب ان تعدل فیهم و تکون لهم کالوالد الرحیم و تغفر لهم جهلهم و لا تعاجلهم بالعقوبه، و تشکر الله- عزوجل- علی ما اتاک من القوة علیهم» از امام چهارم اشاره کرد و گفت: حاکم باید بداند یا به دلیل ضعف رعیت و یا انتخاب مردم این مسئولیت را عهده دار شده است و براوست که در جامعه با عدالت رفتار کند و نسبت به مردم همانند پدری مهربان باشد و از خطاها و ناآگاهی های آنها چشم پوشی کند و با آنها برخورد خشن ننماید و همواره سپاس خداوند را به جای آورد که باریتعالی توان و قدرت و این مسئولیت را به او داده است.

نواب نمونه هایی از برخوردها و واکنش های مردم در محافل و بازدیدهای مختلف با ریاست جمهوری را یادآور شد و افزود: گاهی اوقات فردی حتی پرخاش هم می نماید و در مقابل ایشان با سعه صدر برخورد می کند و باید هم اینگونه باشد و تحمل کند.

وی در ادامه حقوق حاکم بر مردم را بیان کرد و با اشاره به حدیث «و أن تخلص له فی النصیحه و أن لا تماحکه و قد بسطت یده علیک فتکون سبب هلاک نفسک و هلاکه» از امام سجاد(ع) اظهار داشت: مردم نیز باید خیرخواه حاکم باشند و با او از در ستیز و مخالفت وارد نشوند؛ زیرا این کار سبب نابودی و ذلت خواهد شد و جامعه از پیشرفت و موفقیت دور خواهد ماند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه دیگر ائمه هم مطالبی در این زمینه بیان داشته اند به خطبه ۲۱۶  نهج البلاغه اشاره کرد و گفت: امام علی (ع) اصلاح جامعه و امت را منوط به اصلاح حاکمان و کارگزاران می‏داند و یکی از وظایف کارگزاران را اصلاح جامعه بیان می کند، چنان که آن حضرت فرمود: «فلیست تصلح الرعیه الا بصلاح الولاة وَ لَا تَصْلُحُ الْوُلَاةُ إِلَّا بِاسْتِقَامَةِ الرَّعِیَّةِ - مگر آنکه والیان صلاح پذیرند و والیان به صلاح نیایند، مگر به راستی و درستی رعیت».

وی تاکید کرد: اگر امروز آمریکایی ها اعتراف می کنند که تحریم های فلج کننده علیه کشورمان شکست خورده و به جایی نرسیده است بدلیل ایستادگی مردم می باشد.

نواب گفت: وقتی حکمرانان و مردم هماهنگ عمل کنند و حاکم به خیر جامعه بیاندیشد و مردم هم برای حل مشکلات از خود استقامت نشان دهند موجب بقای دولت و جامعه صالح خواهد شد.

وی همچنین به آثار بسیار ارزشمندی که  از امام سجاد(ع) برای مسلمانان بیادگار مانده است اشاره کرد و گفت: قرآن را قرآن نازل و صحیفه سجادیه را قرآن صاعد می نامند، کتابی الهی که طریقه سلوک و ارتباط انسان با خلوتگاه الهی را بیان می کند و می‏ آموزد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین آیات ۳۹ و ۴۰ سوره نجم «وَ أَنْ لَیسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعی وَ أَنَّ سَعْیهُ سَوْفَ یری- و اینکه برای انسان بهره ای جز سعی و کوشش او نیست و اینکه سعیش به زودی دیده می شود (و به نتیجه اش می رسد)» که در محفل قرائت شد؛ پرداخت و گفت: جامعه ای که تلاش می کند نتیجه تلاش خود را خواهد دید.

وی افزود: استقامت و پایداری مردم ایران موجب شده است که یک دولتمرد آمریکایی اعتراف کند این کشور در برابر ایران به زانو درآمده است و رهبری معظم انقلاب در این عرصه بسیار نقش آفرین بودند.  

نواب با یادآوری تهدیدات ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود و بیانات رهبرانقلاب مبنی براینکه ازموضع خود کوتاه نمی آییم و جنگی اتفاق نخواهد افتاد و اگرهم جنگ شود ما پیروزیم، تاکید کرد: اگر برخی جوامع موفق نمی شوند بخاطر نداشتن رهبری نقش آفرین است، امروز شخصیت های دنیا اعتراف می کنند که ایران اسلامی رهبری دارد که جهان از آن محروم است.

وی با بیان اینکه اثر واقعی کارهایی که انسان انجام می دهد بخشی در دنیا و بخشی در آخرت نمودار می شود، اظهار داشت: امکان دارد اثر کار انسان در دنیا دیده نشود ولی در قیامت حتما حساب خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت در پایان سخنان خود با بیان اینکه خداوند در نظام طبیعت به همه کمک می کند، گفت: خداوند در مورد افراد یکنواخت عمل می کند و زمینه کار را برای افراد دنیا خواه و آخرت جو فراهم می نماید والا خوب از بد تشخیص داده نخواهد شد و زمینه پاداش فراهم نمی شود

وی با اشاره به آیه ۲۰ سوره  اسراء افزود: افرادی که در کشور اختلاس کرده و ثروتی به هم زدند دنبال دنیا بودند و خداوند هم این گونه عمل نمی کند که جلوی این افراد را بگیرد. کُلًّا نُمِدُّ هَؤُلَاءِ وَهَؤُلَاءِ مِنْ عَطَاءِ رَبِّکَ وَمَا کَانَ عَطَاءُ رَبِّکَ مَحْظُورًا - ما از عطای پروردگارت، اینان (فرصت طلبان) و آنان (دنیا طلبان) را کمک می‌کنیم و عطای پروردگارت از کسی منع نمی‌شود.

وی اضافه کرد: وقتی جامعه ای از مسیر حق دور و به گرداب هلاکت دچار شوند هرچقدر تلاش و دعا کنند پاسخی دریافت نمی کنند چون زمانی که باید می ایستادند و آثار خوبی به جای می گذاشتند، از خود استقامت و پایداری نشان ندادند مگر آنکه همه از راه کج بازگردند و جبران گذشته کنند آنوقت عنایت الهی شامل حال آنان خواهد شد.

انتهای پیام/


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: نماینده ولی فقیه حج و زیارت مردم هم خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۳۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: توسعه معادن یکی از ابزارها برای محرومیت‌زدایی در کشورهای دارای معدن است و این معادن معمولاً در مناطق محروم و دور افتاده کشورها قرار دارند ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست، کردستان دارای ظرفیت‌های متعددی و سرشار از موهبت‌های خدادادی است و از ارکان توسعه در این مناطق معادن هستند که موجب پیشرفت این استان می‌شود.

توسعه معادن در مناطق محروم می‌تواند یکی از مهم‌ترین ابزارهای دولت برای توسعه اقتصادی این مناطق باشد و معدن یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب شهرستان بیجار در کردستان است.

بیجار به واسطه کوه‌های بلند و برافراشته و ارتفاعی که از سطح دریا دارد به بام ایران شهرت دارد در نگاه اول اینجا شهری است که در دل کوه محصور شده اما در واقع باید گفت نعمت‌های خداوند در این منطقه حاکم و جاری است و در دل کوه‌های این دیار معادن و ذخایر بسیار مهم سنگ آهن نهفته است که موجب رونق اقتصادی کشور شده است.

شهرستان بیجار از لحاظ منابع طبیعی و خدادادی دارای پتانسیل‌های بالقوه خوبی است که بدون شک استفاده بهینه از آن موجب پیشرفت این منطقه می‌شود اما با وجود ظرفیت‌های کشاورزی، دامپروری، باغداری و معادن، متأسفانه بیکاری جوانان این دیار به دردی بزرگ تبدیل شده است.

سهم اشتغال جوانان از موهبت معادن بسیار ناچیز است و مردم این دیار با مشکلات زیادی مواجه هستند.

جاده نامناسب مهمترین مشکل منطقه کرانی

محمد عباس نیا یکی از اهالی منطقه کرانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: منطقه کرانی دارای معادن مهمی است که ارزش زیادی دارد اما روزانه ما شاهد تردد تعداد بسیار زیاد خودروهای سنگین و کامیون در این منطقه هستیم که به معضلی برای مردم تبدیل شده است.

این شهروند کرانی گفت: متأسفانه منطقه کرانی جاده دسترسی بسیار نامناسبی دارد و تردد خودروهای سنگین در این جاده کم عرض بسیار خطرناک است.

وی گفت: سال‌های زیادی است که این مشکل را مطرح می‌کنیم اما تاکنون اقدام خوبی در این زمینه صورت نگرفته است و ما از مسؤولان انتظار داریم که در این زمینه چاره اندیشی کنند.

معادن در محرومیت زدایی نقش مهمی دارند

یکی دیگر از شهروندان بیجاری نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: در منطقه کرانی معادن متعدد سنگ آهن وجود دارد که این معادن در اقتصاد کشور نقش محوری دارند.

محمد اکبری گفت: معادن سنگ آهن در منطقه کرانی واقع شده‌اند و بهره برداری زیادی از این معادن انجام می‌شود اما با وجود این ظرفیت مهم اقتصادی مردم منطقه یاسوکند از آن سهمی ندارند و با مشکلات زیادی مواجه هستند.

وی افزود: مردم این منطقه به لحاظ جاده‌ای از محرومیت زیادی رنج می‌بردند و سالانه شاهد تصادفات جاده‌ای بی‌شماری در این منطقه هستیم.

وی گفت: این مهم می‌طلبد در راستای ایجاد جاده دسترسی مناسب معادن وارد عمل شوند و سهم حقوق دولتی معادن در راستای آبادانی این منطقه هزینه شود.

جاده‌هایی که زیر بار تردد ماشین خم شده‌اند

یاسر مختاری از جوانان منطقه یاسوکند نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سال‌ها است وعده ساخت و تعریض این جاده شنیده می‌شود ولی در عمل چیزی وجود ندارد.

وی افزود: تردد روزانه بیش از ۲۰۰ خودروی باری سنگین و اضافه شدن ۲۰۰ دستگاه خودروی سنگین آب، دیگر نفس جاده را بریده است.

این جوان یاسوکندی اضافه کرد: سال‌هاست که مردم روستاهای اطراف به علت تردد کامیون‌ها دچار خسارت مالی و حتی جانی شدند اما برای اینکه چرخ تولید کشور نخوابد، از بیان آسیب‌های جدی معدن خود داری کرده‌اند.

معادن نقش مهم و اثرگذاری در اقتصاد کشور دارند

مدیر روابط عمومی یکی از ۱۰ شرکت برتر معدنی کشور در بیجار نیز با ارائه گزارشی از تولیدات معدنی این شرکت که در کردستان در زمینه تولید زنجیره سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی فعالیت دارد، افزود: معادن نقش مهم و اثرگذاری در اقتصاد کشور و افزایش میزان اشتغالزایی دارند

محمد ستوده با بیان اینکه معادن در زمره نعمات خدادادی است، تصریح کرد: باید در راستای بهره‌مندی از این نعمت الهی تلاش کرد.

وی توجه به صنعت معدن را در امر اشتغالزایی و رفع بیکاری مؤثر خواند و گفت: سعی بر این است تا با تلاش مضاعف نسبت به سال قبل شاهد افزایش تولیدات معدنی این شرکت در بیجار باشیم.

وی در پاسخ به این سوال مبنی بر راهکارهای این شرکت معدنی برای حل مشکل جاده‌ای و تردد خودروهای سنگین که موجب نارضایتی مردم منطقه کرانی شده است، افزود: امسال نهضت راه‌سازی را در شرکت‌های معدنی و تولیدی در دستور کار قرار داده‌ایم تا زمینه رفع مشکل تردد خودروهای سنگین به معدن برطرف شود.

فعالیت ۲۰۰ معدن فعال در کردستان

معاون امور معادن صمت کردستان کردستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ معدن فعال در استان کردستان وجود دارد.

مهدی سیفی باغی‌خانی افزود: معادن نقش مهم و اساسی در اشتغالزایی دارند و در حال حاضر ۴ هزار و ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم در معادن استان کردستان مشغول به کار هستند.

وی اعلام کرد: با توجه به اهمیت معادن در اشتغالزایی شغل‌های غیر مستقیم بسیاری نیز از وجود این معادن برخوردار می‌شوند.

سیفی باغی خانی به میزان اکتشافات معادن در سطح استان اشاره کرد و گفت: در بحث اکتشاف معادن ۲ بخش خصوصی و دولتی امور اکتشافات را در سطح استان انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: در بخش دولتی با توجه به انعقاد تفاهم نامه سه جانبه بین سازمان صمت، سازمان زمین شناسی و ایمیدرو اکشتافات معدنی در سطح وسیع به سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور واگذار شده است.

وی تاکید کرد: این اقدام با هدف شناسایی عناصر کمیاب که در حالت عادی به آن توجه نشده است در حال انجام به صورت سطحی و عمقی است.

معاون امور معادن صمت کردستان اعلام کرد: پس از شناسایی سرمایه گذاری از طریق ایمیدرو انجام می‌شود و سازمان زمین شناسی در امور اکتشافات از توان نیروهای متخصص استانی نیز استفاده می‌کند.

وی به رسالت بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: در بخش خصوصی نیز تعدادی شخصیت حقیقی و حقوقی عملیات اکتشاف را انجام می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه نیروهای متخصص نیز در زمینه اکتشافات معدنی در سطح استان داریم، تاکید کرد: همچنین در این بخش از توان فارغ التحصیلان زمین شناسی استفاده می‌شود و عمده فعالیت‌ها توسط نیروهای متخصص داخل استان در حال انجام است و در هرجا که نیاز باشد از توان نیروهای متخصص کشوری نیزه بهره می‌بریم.

سیفی باغی خانی در ادامه به وضعیت کردستان در کشفیات معادن اشاره و بیان کرد: خوشبختانه استان کردستان از لحاظ کیفی و ذخایر معدنی وضعیت بسیار خوبی دارد و ذخایر و معادن فلزی در حال اضافه شدن هستند.

وی ادامه داد: همچنین معادن سنگ آهن و طلا نیز در استان در حال اکتشاف است و سایر اکتشافات قبلی نیز در حال انجام است.

وی به وضعیت سرمایه گذاران به بخش معادن نیز اشاره و عنوان کرد: خوشبختانه سرمایه گذاران نگاه خوب و مثبتی به حوزه معادن دارند و با تاکید مقام معظم رهبری بر حوزه معادن و جایگزینی آن به جای نفت اهمیت معادن روز به روز در حال بیشتر شدن است و استقبال سرمایه گذاران بیشتر است.

معاون امور معادن صمت کردستان خاطر نشان کرد: بیشترین معادن سطح استان در شهرهای قروه، بیجار و سقز وجود دارد.

با توجه به اهمیت معادن در اقتصاد کشور و اشتغالزایی بسیار خوبی که به همراه دارد انتظار می‌رود با ادامه روند توسعه معادن در مناطق محروم کشور و رشد اکتشافات، در آینده‌ای نه‌چندان دور معادن به‌عنوان پایه‌های اصلی رشد اقتصادی کشور و استان کردستان مورد استفاده قرار خواهند گرفت اما آنچه که بیش از توسعه معادن به مطالبات مردمی تبدیل شده توجه به جاده معادن و تردد خودروهای سنگین در مناطق روستایی و شهرهای کوچک است که خطر جاده‌ها را برای مردم افزایش داده و نیاز است شرکت‌های معدنی به این مهم توجه داشته باشند.

کد خبر 6092996

دیگر خبرها

  • اجرای طرح آبخیزداری موجب مهار سیلاب شد
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • خانواده بافضیلت موجب تعالی جامعه می شود
  • مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود
  • اکثر معترضان اسرائیلی مخالف حمله زمینی به رفح هستند
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • شهدا برای بقای جمهوری اسلامی جانفشانی کردند
  • قطعی برق در شادگان خوزستان؛ مردم از مصرف بی‌رویه خودداری کنند